Nollzon

Nollzon – tyst och ren trafik nu

Nollzons syfte är att verka för tyst och ren trafik nu – noll utsläpp och inget buller. För att nå detta mål mobiliserar vi aktörer som snabbt kan bidra till en tystare och renare trafik genom att investera i elbilar.

Vi börjar med taxi i våra städer. En taxi kör cirka 12.000 mil per år och det motsvarar 7-8 privatbilar. Att ställa om taxiflottan ger en stor effekt och är därmed mycket viktigt om vi ska nå en fossilfri fordonsflotta år 2030.
Nollzon skapar ett efterfrågetryck för elbilstaxi genom att göra det enkelt för företag att automatiskt ge förtur till elbilstaxi för resor i tjänsten.
Genom att registrera er företagsadress i vårt formulär ger ni automatiskt förtur till elbilstaxi när en resa beställs till eller från er kontorsadress. Om en elbil ej finns i närheten skickas en vanlig taxi. Efter att ha anslutit er fortsätter ni beställa taxi precis som vanligt – via app, hemsida eller telefon.
Som Nollzon-företag utökar ni era chanser att få en Tesla nästa gång ni beställer en resa, men ni hjälper även till att skapa efterfrågan för elbilar genom att välja elbilstaxi i första hand. Fler elbilar kommer leda till fler snabbladdare, och då blir det även enklare för dig och mig att köpa elbilar i framtiden. Vår vision är att Sverige ska bli en enda stor Nollzon.
Nollzon är en ideelll förening grundad av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation. Sustainable Innovation är projektledare och kansli för initiativet.
Ansvarig hos Gröna Bilister: Martin Prieto Beaulieu

Nollzon