Susanna Elfors talar på Mobilitet & Beteende 2020 

Den 16-17 mars 2020 anordnar Gröna Bilister sin årliga konferens Mobilitet & Beteende i Jönköping. Susanna Elfors Susanna Elfors är KTH-doktorn och miljöentreprenören som arbetat med hållbar stadsutveckling i många år och idag driver sajten Tågsemester.nu. Här svarar hon på ett par korta frågor inför konferensen.

Hur skulle du beskriva den tydliga beteendeförändring vi nu ser när allt fler väljer tåget när de ska resa? Vad kan vi lära?

Vi ser att många vill lära sig mer om tågresande för att kunna välja tåget på semestern och i tjänsten. Den viktigaste drivkraften är ökad klimatmedvetenhet, även om många också uppskattar att resa med tåg.

Det vi har lärt oss när vi har jobbat med Tågsemester.nu är att det är viktigt med ett community där människor hjälper och inspirerar varandra. Vi har också sett hur viktigt det positiva exemplets makt är, att det inte bara handlar om förtvivlan utan om hopp också.

Vad ser du mest fram emot på Mobilitet & Beteende 2020?

Om jag hade kunnat stanna på kvällen så salsakursen. Sen är jag nyfiken på att veta mer om MoBo-projektet samt att få träffa många intressanta människor.

Läs mer på landningssidan för Mobilitet & Beteende 2020 och anmäl dig senast 11 mars.