Sätt guldkant på hösten – boka inspirerande föreläsningar med Gröna Mobilister!

Sätt guldkant på hösten genom att boka inspirerande föreläsningar med Gröna Mobilister!

Livet med elbil

Stefan Andersson, elbilsexpert, berättar om det historiska skiftet från fossildrivna personbilar till elbilar varvat med personliga erfarenheter av att kuska runt med elbil på såväl korta som långa resor runtom i Sverige.

Livet utan bil

Marie Pellas, mobilitetsexpert, berättar om sina personliga erfarenheter kring att sälja bilen och satsa på lådcyklar. Hur ser vardagen ut i en bilfri familj? Vad får det att fungera? Vad saknas som fler offentliga aktörer och företag borde satsa på?

Vilket drivmedel ska vi välja?

Christoffer Aalhuizen, drivmedelsexpert, tar er med på en översiktlig genomgång av för och nackdelar med olika förnybara drivmedel. Hur är det att köra klimatsmart, och vad kostar det? Och finns det verkligen något mirakelbränsle?

Vad är en grön mobilist?

Jesper Johansson, ordförande och mobilitetsexpert, berättar om mobility management och hur vi ställer om till ett samhälle med hållbara transportlösningar. Vad behöver ske på lokal och regional nivå och vad behövs nationellt?

Vi vill veta!

Per Östborn, drivmedelsexpert, berättar om kunskapsläget gällande hållbarhet och ursprung för fordon och drivmedel. Hur mycket känner vi egentligen till om fossila drivmedel och förnybara drivmedels ursprung? Hur fungerar miljödeklarationen av drivmedel vid pump och vilken information borde vi få i bilhallen genom en miljödeklaration av fordon?

Mikromobilitet – Hur maximerar vi fördelarna?

Tobias Persson, mobilitetsexpert, spräcker myter om elsparkcyklar och berättar om vad som egentligen menas med delad mikromobilitet. Hur får vi dessa nya transportlösningar att fungera väl i praktiken? 

Läs mer

Läs mer i informationsmaterialet nedan och skicka din bokningsförfrågan till info@gronamobilister.se!