Nollzon – Nu ansluter sig TaxiKurir till Nollzon

26/4: Nu ansluter sig TaxiKurir till Nollzon

Allt fler företag väljer att ansluta sig till Nollzon för att prioritera elbilstaxi till och från jobbet. Nu ansluter sig TaxiKurir som leverantör för att vara med och möta den ökande efterfrågan. I dagsläget är 40 000 anställda på över 200 företag med i Nollzon.

– Vi är väldigt glada över att ansluta oss till Nollzon och bidra till tystare och renare trafik. Nu när det finns en tydlig efterfrågan finns alla möjligheter att investera i elbilar och flera är redan ute och rullar på gatorna, säger Kenneth Holm Marknads- och försäljningschef på TaxiKurir. Detta ligger helt i linje med våra satsningar nu och framöver.
För att nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030 måste elbilsförsäljningen ta fart men vem investerar i elbilar om det inte finns snabbladdare och vem investerar i snabbladdare om det inte finns elbilar? Det är frågan som Nollzon vill lösa, en ideell förening grundad av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation.
Nollzons mål är att skapa efterfrågan på elbilstaxi. När tiotusentals anställda inom näringslivet automatiskt prioriterar elbilstaxi måste taxibolagen möta den växande efterfrågan. Detta kommer i sin tur även att leda till fler snabbladdare då behovet för laddning ökar. En taxi kör cirka 12 000 mil per år vilket motsvarar 7-8 privatbilar. Effekten av att ställa om taxiflottan till eldrivna fordon blir därför stor. Sedan tidigare är Taxi Stockholm anslutna till initiativet och har meddelat att de kommer att fyrdubbla sin elbilsflotta under 2016.
– Vägtrafiken svarar idag för nästan en tredjedel av hela Sveriges klimatutsläpp och 60 procent av all användning av fossila bränslen, säger Roland Elander, projektledare på Sustainable Innovation och fortsätter. Vi uppfattar taxi som en viktig startpunkt för övergången till fossilfria alternativ.
Idag är 40 000 medarbetare på över 200 företag anslutna till Nollzon och ges därmed förtur till elbilstaxi. Företag ansluter sig genom att registrera sin adress och ladda ner policyn på www.nollzon.se. Nollzon inspirerar taxi att köpa fler elbilar.
Nollzon är en ideell förening grundad av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation. Syftet är att verka för tyst och ren trafik nu genom att skapa efterfrågan på elbilstaxi. Nollzon gör det enkelt för företag att automatiskt ge förtur till elbilstaxi för resor i tjänsten.