Alingsåsbo ska få fler att ha miljö i tanken

26/4: Alingsåsbo ska få fler att ha miljö i tanken

Jakob Lagercrantz från Alingsås har i helgen blivit omvald till Gröna Bilisters ordförande vid organisationens årsmöte i Hässleholm. Jakob vill arbeta med att sprida den svenska modellen med miljösmartare och bränslesnålare bilar och bättre tillgång till förnybara bränslen som etanol och biogas. Till sin hjälp får han Europaparlamentarikern Anders Wijkman som valdes in som ny ledamot i styrelsen.

– Med Anders i styrelsen kommer Gröna Bilister få en tydligare röst i Europa. Det krävs ett engagemang i EU för att vi fortare ska få fler miljösmarta bilar som drivs med biobränslen på våra vägar, säger Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister. Inte minst måste vi få andra länder att acceptera den svenska synen på miljöfordon och miljöbränslen.

Under året kommer Gröna Bilister också driva frågan om utvecklade fördelar för den som köper en miljöbil och med att få fram en nationell, tydlig och strängare miljöbilsdefinition. Organisationen kommer även att granska hur kommunerna arbetar med att skapa förutsättningar för grönare bilism.

Nya ledamöter i Gröna Bilisters styrelse är Europaparlamentarikern Anders Wijkman, Chalmersdoktoranden Frances Sprei, samt Tobias Smedberg, pr-konsult från Stockholm.

Omvalda till ytterligare en verksamhetsperiod är ordföranden Jakob Lagercrantz från Alingsås, Eva Håkansson från Nynäshamn och Denver Colorado, Christoffer Widegren från Stora Höga, Kristina Birath från Ronneby samt Martin Prieto från Älvsjö.

För ytterligare information kontakta:
Jakob Lagercrantz, ordförande
Tfn: 0708-173 808
Mail: jakob.lagercrantz@gronamobilister.se

Cecilia Carlqvist, vd
Tfn: 070-271 35 17
Mail: cecilia.carlqvist@gronamobilister.se