Anders Wijkman invald i Gröna Bilisters styrelse

26/4: Anders Wijkman invald i Gröna Bilisters styrelse

Europaparlamentarikern Anders Wijkman har i helgen valts in i Gröna Bilisters styrelse vid organisationens årsmöte i Hässleholm. Organisationen hoppas att valet av Wijkman ska stärka organisationens möjligheter att få EU att engagera sig mer i utvecklingen av energieffektivare miljöbilar och att öka tillgången till biobränslen.

– Med Anders i styrelsen kommer Gröna Bilister få en tydligare röst i Europa. Det krävs ett engagemang i EU för att vi fortare ska få fler miljösmarta bilar som drivs med biobränslen på våra vägar, säger Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister. Inte minst måste vi få andra länder att acceptera den svenska synen på miljöfordon och miljöbränslen.

Under året kommer Gröna Bilister driva frågan om utvecklade fördelar för den som köper en miljöbil och med att få fram en nationell, tydlig och strängare miljöbilsdefinition. Organisationen kommer även att granska hur kommunerna arbetar med att skapa förutsättningar för grönare bilism.

Nya ledamöter i Gröna Bilisters styrelse är även Frances Sprei, doktorand i energi och miljö vid Chalmers i Göteborg; samt Tobias Smedberg, pr-konsult från Stockholm.

Omvalda till ytterligare en verksamhetsperiod är ordföranden Jakob Lagercrantz från Alingsås, Eva Håkansson från Nynäshamn och Denver Colorado, Christoffer Widegren från Stora Höga, Kristina Birath från Ronneby samt Martin Prieto från Älvsjö.

För ytterligare information kontakta:
Jakob Lagercrantz, ordförande
Tfn: 0708-173 808
Mail: jakob.lagercrantz@gronamobilister.se

Cecilia Carlqvist, vd
Tfn: 070-271 35 17
Mail: cecilia.carlqvist@gronamobilister.se

Foto på Anders Wijkman kan laddas ned här: http://www.wijkman.se/default.asp?id=135

Foto på Jakob Lagercrantz kan laddas ned här: http://www.gronamobilister.se/618Fler i styrelsen – länkar:
26/4:
Alingsåsbo ska få fler att ha miljö i tanken
26/4: Bohusläning ska få fler att ha miljö i tanken
26/4: Chalmersdoktorand invald i Gröna Bilisters styrelse
26/4: Ronnebybo ska få fler att ha miljö i tanken
26/4: Älvsjöbo ska få fler att ha miljö i tanken