Citroen C4 Bioflex är pensionärernas val av Miljöbästa bil 2009!

4/6: Citroen C4 Bioflex är pensionärernas val av Miljöbästa bil 2009!

Citroen C4 Bioflex vann när en pensionärsjury fick välja sin favorit bland de bilar Gröna Bilister nominerat. Listan med nominerade bilar hade tagit fram av föreningen Gröna Bilister efter hårda miljö- och säkerhetskrav.

Pensionärsjuryns motivering var:

”En mindre och rymlig bil med god komfort. Tillräckliga bagageutrymmen och en smidig bil att köra. Rimlig bränsleförbrukningsamt tre stjärnor för fotgängarsäkerhet”.

Fyra jurys hade att välja från ett trettiotal fordon som granskats av Gröna Bilister och som uppfyller högsta miljö- och säkerhetskrav. Bilarna testades den 2a juni av de fyra jurygrupper, som mycket detaljerat gick igenom de olika bilarna utifrån egna kriterier.

Jurygrupperna bestod av en barnfamiljsjury, en pensionärsjury, en miljöchefsjury och en motorjournalist jury. Dessa olika juryer representerar olika användargrupper i samhället, och använder olika urvalskriterier.

”Att Citroen C4 uppmärksammas är vi verkligen glada för, eftersom Citroen sedan länge fokuserar på att göra bränsleeffektiva och samtidigt praktiska och komfortabla bilar. C4 utgör en av Citroens fem miljöklassade modeller.

Citroen som biltillverkare ligger på topp vad gäller genomsnittligt låga CO2-utsläpp på sina bilar. Det pågår ett intensivt arbete för att sänka det värdet ytterligare och på att erbjuda kunderna nya lösningar med stop&start 2010, dieselhybrider redan 2011 och elbilar inom en inte alltför avlägsen framtid.”

Totalvinnare år 2009 blev VW Passat 1.4 TSI Ecofuel

Gröna Bilister har genomfört miljöbästa granskningen sedan 1994. Gröna Bilister har genomfört miljöbästa granskningen sedan 1994. Förra året var Ford Focus 1.8 FFV vinnare, i år kom den på andra plats.

Pensionärernas val:

Citroen C4 Bioflex

Ford Focus 1.8 FFV

Peugeot 308 SW

I pensionärsjuryn, som delvis utsågs av Pensionärernas Riksorganisation PRO, deltog: Per-Olof Staberg, Torslanda; Maj och Kurt Tedenbrant, Göteborg och Anita och Börje Elg, Herrljunga

Listan med alla nominerade bilar finns på: www.gronamobilister.se

Alla klassvinnarna kommer att visas upp på racingbanan på Frihamnspiren i Göteborg klockan 12.00 idag torsdag.

För ytterligare information: kontakta Jakob Lagercrantz, Gröna Bilister 0708 173 808

Klassvinnare var:

Barnfamiljsjuryn: Ford S-Max 2,0 FFV

Pensionärsjuryn: Citroen C4 Bioflex

Miljöchefsjuryn: VW Passat 1.4 TSI Ecofuel

Motorjournalistjuryn: VW Passat 1.4 TSI Ecofuel