Elbilsrekordet: Med elbil Ystad-Haparanda

30/5: Elbilsrekordet: Med elbil Ystad-Haparanda

Den 7 juni går startskottet för Elbilsrekordet, Ystad-Haparanda med elbil. Gröna Bilister vill visa att det nu finns elbilar som fullt ut motsvarar de flesta bilisters behov och önskemål.

Turnén går från Ystad till Haparanda, med träffar med kommunledningen i 38 kommuner och en mängd andra aktiviteter under resan.

– Vi vill visa att det går att köra elbil genom hela vårt avlånga land, och att det nu finns elbilar som uppfyller de allra flestas behov och önskemål. Och så ska vi ha väldigt kul på vägen, säger Mattias Goldmann, projektledare på Gröna Bilister och en av förarna.

Elbilsrekordet startar den 7 juni i Ystad och den 1 juli ska bilen vara framme i Haparanda. Därefter medverkar elbilen på Stockholm Green Festival den 3 juli och Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli.

Citroën medverkar i Elbilsrekordet med sin C-Zero, som uppfyller högt ställda krav krav på komfort, säkerhet och prestanda, med en räckvidd på upp till 150 km per laddning.

– Vi är stolta över vår elbil och Elbilsrekordet. Mötena med kommunledningar, media och allmänhet är också mycket värdefulla för oss, säger Lena RönneliusEricson, informationschef på Citroën Sverige.

Övriga samarbetspartners är ChargeStorm med laddstolpar, Tricorona med klimatkompensation och Öresundskraft med miljömärkt el.

För ytterligare information, kontakta:

Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronamobilister.se.

Lena Rönnelius Ericson, 070-575 06 99, lena.ericson@citroen.se

Se även www.elbilsrekordet.sewww.gronamobilister.se och www.citroen.se