Ford S-max är barnfamiljernas val av Miljöbästa bil 2009!

4/6: Ford S-max är barnfamiljernas val av Miljöbästa bil 2009!

Ford S-max Vann när en barnfamiljsjury fick välja sin favorit bland de bilar Gröna Bilister nominerat. Listan med nominerade bilar hade tagit fram av föreningen Gröna Bilister efter hårda miljö- och säkerhetskrav.

Barnfamiljjuryns motivering var: ”En modern flexibel bil med sportig design och smarta lösningar som klarar familjens alla vardagliga behov. S-Max erbjuder körgläjde, bekvämlighet, goda lastutrymmen och en acceptabel totalekonomi .”

Fyra jurys hade att välja från ett trettiotal fordon som granskats av Gröna Bilister och som uppfyller högsta miljö- och säkerhetskrav. Bilarna testades den 2a juni av de fyra jurygrupper, som mycket detaljerat gick igenom de olika bilarna utifrån egna kriterier.

Jurygrupperna bestod av en barnfamiljsjury, en pensionärsjury, en miljöchefsjury och en motorjournalist jury. Dessa olika juryer representerar olika användargrupper i samhället, och använder olika urvalskriterier.

”Vi glädjer oss självklart med denna utmärkelse. Ford S-Max går från klarhet till klarhet och det bevisar alla fina utmärkelser och pris den får, och det faktum att den trots nedgången i marknaden ökar i volym. Att kombinera stor familjebil och miljöbil med vägegenskaper som en sportbil är en svårslagen kombination men S-Max Flexifuel bevisar att det går”, säger Anna Muller, VD på Ford Sverige.

Gröna Bilister har genomfört miljöbästa granskningen sedan 1994. Förra året var Ford Focus 1.8 FFV vinnare, i år kom den på andra plats.

I barnfamiljsjuryn deltog: Jessica Petrén och Stefan Lindh, Billdal; Camilla och Joachim Alexandersson, Billdal och Fredric Widehill, Göteborg

Barnfamiljernas val:

Ford S-Max 2.0 FFV

Volkswagen Touran 2.0 EcoFuel CNG

Ford Focus 1.8 FFV

Totalvinnare år 2009 blev VW Passat 1.4 TSI Ecofuel

Klassvinnare var:

Barnfamiljsjuryn: Ford S-Max 2.0 FFV

Pensionärsjuryn: Citroen C4 Bioflex

Miljöchefsjuryn: VW Passat 1.4 TSI Ecofuel

Motorjournalistjuryn: VW Passat 1.4 TSI Ecofuel

Listan med alla nominerade bilar finns på: www.gronamobilister.se

Alla klassvinnarna kommer att visas upp på racingbanan på Frihamnspiren i Göteborg klockan 12.00 idag torsdag.

För ytterligare information: kontakta Jakob Lagercrantz, Gröna Bilister 0708- 173 808