Hertz vinnare i tajt miljörankning av hyrbilsföretag

16/5: Hertz vinnare i tajt miljörankning av hyrbilsföretag

För andra året i rad presenterar Gröna Bilister sin granskning av hyrbilsföretagens miljöarbete. I den jämna rankningen utsåg Gröna Bilister för andra året i rad Hertz som det hyrbilsföretag som har miljöarbete.

– Det har varit en oerhört jämn jämförelse i toppen, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister. Det är roligt att se branschens uppryckning, och att det finns ett engagemang hos flera företag. Hertz miljöfordonsarbete är marknadsledande, och de vinner på bredden i sitt miljöarbete.

Gröna Bilister har studerat miljöfordonsandelen hos företagen, hur lätt det är att hyra miljöbil, tillgängligheten över landet och prisjämförelser med konventionella bilar.

Hyrbilsföretagen är viktiga för de är en del av som en del av den moderna mobiliteten, hur vi väljer att transportera oss.

De är ett viktigt komplement till kollektivtrafik, taxi och bilpool när man behöver en tillfällig bil till hushållet, eller om man behöver bil på annan ort. De är också en tydlig signal till omvärlden att nyare teknik fungerar och är attraktiv. Till sist, de ger folk en chans att prova nya miljöfordon, och där bilda sig en egen uppfattning. Efter fullbordat värv blir dessa bilar tillgängliga på begagnatmarknaden.

– Hyrbilarna går dessutom långt varje år, i genomsnitt ca 5000 mil per år. Varje hyrbil på förnybara bränslen är en framgång, tillägger Lagercrantz.

För ytterligare information: Jakob Lagercrantz: 0708-173 808 eller Martin Prieto Beaulieu 0702-13 20 55

Läs hela rapporten