Malmö kan bli Elbilsbästa kommun!

7/6: Malmö kan bli Elbilsbästa kommun!

Malmö stad har goda förutsättningar att bli Elbilsbästa kommun. Den bedömningen gör Gröna Bilister efter att idag ha träffat kommunalrådet Karolina Skog, under Elbilsrekordets första dag.

– Malmö har en imponerande mångfald av projekt för att påskynda omställningen till avgasfria bilar. Tillsammans med det akuta behov att förbättra luftkvaliteten i innerstaden ger det en utmärkt grund för att bli elbilsbäst i Sverige. Det säger Mattias Goldmann från Gröna Bilister efter arbetsmötet med Karolina Skog och tjänstemän från staden.

Malmö har redan sex elbilar, och har flera elbilsprojekt tillsammans med bl.a. E.On och Köpenhamn. Staden har sedan länge beslutat att enbart inköpa elbilar, och at bland dem prioritera el- eller gasdrift.

Gröna Bilister presenterade fem punkter för Malmö stads fortsatta arbete:

1. Köp, leasa och hyr elbilar – nu!

2. Slå fast en elbilspolicy

3. Ställ krav också på elbilen

4. Sätt upp laddstolpar och snabbladdningsstationer

5. Hjälp medborgarna på traven

Karolina Skog slog fast att arbetet redan är på god väg och utlovade att arbeta med alla punkterna, som utvecklas i rapporten ”Så blir kommunen elbilsbäst i Sverige” som finns på elbilsrekordet.se och gronamobilister.se.

– Kommunerna har en nyckelroll i omställningen till hållbar bilism och elbilar. Det är mycket glädjande att Malmö tydligt vill a detta ansvar och vi kommer att följa deras arbete med spänning, säger Mattias Goldmann, projektledare för Gröna Bilisters Elbilsrekordet

Elbilsrekordet startar den 7 juni i Ystad och den 1 juli ska bilen vara framme i Haparanda. Därefter medverkar elbilen på Stockholm Green Festival den 3 juli och Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli. Elbilsrekordet genomförs i samarbete med Citroën Sverige, Chargestorm och Öresundskraft. Turnén går från Ystad till Haparanda, med träffar med kommunledningen i 38 kommuner och en mängd andra aktiviteter under resan.

För ytterligare information, kontakta:

Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronamobilister.se.

Se även www.elbilsrekordet.se, www.gronamobilister.se