Mattias Goldmann tilldelas Motormännens ”Årets Hjulklapp”

6/12: Mattias Goldmann tilldelas Motormännens ”Årets Hjulklapp”

Mattias Goldmann, Gröna Bilister, tilldelas Motormännens pris ”Årets Hjulklapp” 2005, för sitt arbete för att öka intresset för miljöbilar såväl bland politiker, kommuner, myndigheter som bilkonsumenter.

– Det är rörande och jätteroligt! Ett viktigt erkännande för den väldiga ketchupeffekt vi varit med att skapa under 2005. Äran går till hela Gröna Bilister förstås, men också till bilhandlare och kommunala tjänstemän runt om i landet – och tusentals bilister som vågat vända bensinbilen ryggen, säger Mattias Goldmann.

– Snart vill ingen längre ha en gammaldags bensin- eller dieselbil! Fördubblingen av miljöbilsförsäljningen är en triumf för miljön, framtidstron och vägran att rulla på i gamla hjulspår – och det är bara början. Utfasningen av bensinbilen sätter nya rekord varje månad, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister.

Motormännens motivering lyder i sin helhet:

”Bilkonsumenternas efterfrågan är den viktigaste drivkraften i omställningen till förnybara drivmedel och teknikutvecklingen av miljöbilar. För framgång i miljöbilskampen krävs stor uthållighet i kombination med ett skickligt opinionsarbete. För Motormännens Riksförbund som med kraft driver bilrelaterade miljöfrågor utifrån konsumenternas perspektiv, utgör Mattias Goldmanns framgångsrika opinionsbildning, med bilägarperspektivet i fokus, ett strategiskt viktigt komplement.

En kamp på flera fronter ger resultat. För det starkt växande intresset för miljöbilar såväl bland politiker, kommuner, myndigheter och bilkonsumenter spelar Mattias Goldmanns arbete en viktig roll. Mattias Goldmann tilldelas av Motormännens riksförbund Årets Hjulkapp 2005.”

Intervju med Mattias Goldmann med anledning av utmärkelsen

För ytterligare information: Kontakta Gröna Bilisters Mattias Goldmann, 070-309 00 45.