MyMoney och Gröna Bilister lanserar klimatsmart billån

26/3: MyMoney och Gröna Bilister lanserar klimatsmart billån

I fjol såldes 177 520 begagnade bilar i Stockholm. Bara tre procent var miljöbilar, en ökning från 1 % 2006. I övriga landet har andelen begagnade bilar som drivs med förnybara drivmedel ökat från ca 1 % till 2,2 %.

Med dessa siffror i fokus lanserar nu MyMoney och Gröna Bilister möjligheten att köpa begagnad bil med inbyggd klimat-kompensation.

– Det kommer ta flera år innan det finns tillräckligt med begagnade miljöbilar på marknaden. Därför vill vi hjälpa till med att kompensera för bilens utsläpp. Varje person som tecknar billån hos MyMoney kompenserar automatiskt för bilens koldioxidutsläpp under de första tre månaderna. Det kostar inget extra utan ingår som standard i alla våra billån, säger P-O Lindroth, VD på MyMoney.

Mattias Goldmann på Gröna Bilister är starkt  positiv till initiativet:

– Miljöbilsförsäljningen boomar men det finns över fyra miljoner begagnade bilar på vägarna som alltför få gör något åt. Klimatkompensation när de byter ägare är ett viktigt steg i att göra dem mer miljömässigt acceptabla.

Klimatkompensationen sker genom Tricorona, som rekommenderas av Energimyndigheten, uppfyller Kyotoprotokollets intentioner och motsvarar internationella miljöorganisationers Gold Standard.

Gröna Bilister säkerställer att klimatkompensationen verkligen sker och bidrar dessutom med information om hur man kan köra snålare och miljövänligare.

Som ett led i miljöarbetet vägrar MyMoney att ge lån till särskilt miljöbelastande bilar.

– Bilar med mer än 300 hästkrafter finansierar vi inte. Vi hade velat sätta ett koldioxidtak men tyvärr finns inga tillförlitliga uppgifter för begagnade bilar så vi får använda oss av motorstyrka.

Det är ett trubbigt instrument men det sållar bort klimatvärstingarna, säger P-O Lindroth.

Nya billåneföretaget MyMoney erbjuder bilköparna mycket som de stora låneinstituten inte gör. Bilen används som säkerhet för lånet som därmed blir billigare. Dessutom ingår en granskning av bilen, för ökad trygghet för köparen. Lånen förmedlas på webbplatsen mymoney.se, och inom ett par minuter är det klimatsmartare billånet klart.

För ytterligare information

– P-O Lindroth, vd MyMoney 070-9296669
– Mattias Goldmann, Gröna Bilister  070-309 00 45

 
info@mymoney.se                  www.mymoney.se
info@gronamobilister.se             www.gronamobilister.se

Samtlig statistik kommer från Vroom Stockholm.