Ny styrelse utsedd

23/4: Ny styrelse utsedd

Vid Gröna Bilisters årsmöte i Göteborg utsågs en ny styrelse, som ska bidra till fortsatt och påskyndad omställning till mer hållbar bilism. Jakob Lagercrantz fortsätter som ordförande.

– Vi märker en överväldigande respons från privatpersoner, kommuner och företag. Under mina två år som ordförande har trycket aldrig varit så stort, kommenterar Jakob Lagercrantz, omvald ordförande för Gröna Bilister.
 
Den nya styrelsen består av:

Jakob Lagercrantz, Alingsås
 
Christoffer Widegren, Stora Höga
 
Eva Håkansson, Nynäshamn

Kristina Birath, Ronneby
 
Maria Gardfjell, Uppsala
 
Martin Prieto, Stockholm
 
Mattias Goldmann, Solna
 
Adam Kristensson (suppleant)
 
Carolina Westerlund (suppleant)

– Under året kommer vi att fortsätta driva miljöfordonsägarnas frågor med samma energi, och driva på för att minska trafikens miljöpåverkan. Vi måste bort från domedagsbränslen som bensin och diesel, och istället föra fram de energieffektiva fordonen, som går på förnybara bränslen och bidrar till att hejda klimatförändringarna, säger Jakob Lagercrantz.
 
Gröna Bilister ser tillbaks på ett opinionsmässigt framgångsrikt 2006, som blev miljöbilens definitiva genombrottsår. Efter en svag inledning, ser 2007 ut att slå alla rekord, med en nyinförd miljöbilsbonus och drivmedelspriser som åter gör det klart lönsamt att köra på förnybara bränslen istället för bensin eller diesel.
 
Jakob Lagercrantz bor på en gård utanför Alingsås. Han har fru och fem barn, varav tre bor hemma. Normalt cyklar han till pendeltåget för möten i Göteborg, men kör annars en gasdriven Volkswagen Touran Ecofuel.
 
För ytterligare information: Kontakta Jakob Lagercrantz, 0708-173 808 (i andra hand Mattias Goldmann, 070-309 00 45).