Pressinbjudan: Miljöbästa Bil 2019 presenteras den 25 september

Pristagarna i Gröna Bilisters utmärkelse ”Miljöbästa Bil 2019” presenteras vid ett evenemang utanför stadshuset i Stockholm den 25 september kl. 15.00-16.00. Alla är välkomna.

Gröna Bilister har i mer än 20 år rankat miljöbilarna på den svenska marknaden. I år valde Gröna Bilister ut 45 bilmodeller som uppfyller grundläggande krav på fossiloberoende, energieffektivitet och säkerhet. Bland dessa bilar har sedan en jury valt sina favoriter.

Juryn består av sex av Sveriges främsta experter på miljöbilar. De delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget.

I årets upplaga av tävlingen Miljöbästa Bil har Gröna Bilister lagt extra vikt vid klimat-och miljöpåverkan vid biltillverkningen. Pris kommer att delas ut till biltillverkare som kommit långt i arbetet med livscykelanalyser av fordon, och med att förbättra hållbarheten i produktionen.

Program

De bilar som hamnat på prispallen i de två tävlingsklasserna är utställda på planen söder om stadshuset i Stockholm kl. 15.00-16.00 den 25 september. Representanter för generalagenterna och juryn är på plats.

Cirka kl. 15.00 meddelar trafikborgarråd Daniel Helldén pristagarna i Miljöbästa Bil 2018 och Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant delar ut diplom.

Juryn ger sina motiveringar till vinnarna.

Plats: Planen söder om stadshuset i Stockholm
Tid: 15.00-16.00 den 25 september 2019

 

Detta är ett unikt tillfälle att bekanta sig med de bästa miljöbilarna i en vacker omgivning, och att samtala om bilindustrins framtid och hållbara transporter med biltillverkare, experter och politiker.