Ronnebybo ska få fler att ha miljö i tanken

26/4: Ronnebybo ska få fler att ha miljö i tanken

Kristina Birath från Ronneby har i helgen blivit omvald till Gröna Bilisters styrelse vid organisationens årsmöte i Hässleholm. Kristina kommer driva frågan om att öka användningen av biodrivmedel i Sverige.

– Framtidens lösning på trafikens miljöpåverkan finns till stor del i valet av bränsle. Att gå från fossila bränslen till förnybara bränslen som biogas och etanol är därför viktigt att prioritera, säger Kristina Birath styrelseledamot i Gröna Bilister.

Under året kommer Gröna Bilister driva frågan om utvecklade fördelar för den som köper en miljöbil och med att få fram en nationell, tydlig och strängare miljöbilsdefinition. Organisationen kommer även att granska hur kommunerna arbetar med att skapa förutsättningar för grönare bilism.

Nya ledamöter i Gröna Bilisters styrelse är Europaparlamentarikern Anders Wijkman, Chalmersdoktoranden Frances Sprei, samt Tobias Smedberg, pr-konsult från Stockholm.

Omvalda till ytterligare en verksamhetsperiod är ordföranden Jakob Lagercrantz från Alingsås, Eva Håkansson från Nynäshamn och Denver Colorado, Christoffer Widegren från Stora Höga, Kristina Birath från Ronneby samt Martin Prieto från Älvsjö.

För ytterligare information kontakta:
Kristina Birath
Tfn: 070-349 06 15

Cecilia Carlqvist, vd
Tfn: 070-271 35 17
Mail: cecilia.carlqvist@gronamobilister.se