Storslam för Volkswagen i Miljöbästa bil

3/6: Storslam för Volkswagen i Miljöbästa bil

Två gasbilar från Volkswagen, Passat TSI Ecofuel och Touran TSI Ecofuel, toppar listan av årets upplaga av Gröna Bilisters Miljöbästa bil. Aldrig tidigare har ett företag dominerat så stort. Totalvinnaren är, precis som 2009, Passat TSI EcoFuel.

Utmärkelsen delades ut under torsdagen av kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, ut diplom till Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk. Han var stolt mottagare till inte mindre än fyra diplom som vinnare ur de fyra jurygruppernas perspektiv.

– Det är mycket roligt för oss. Bilarna är ett resultat av ett långt utvecklingsarbete, och dessa utmärkelser är ett kvitto på att vi landat rätt, säger Marcus Thomasfolk. Men vi fortsätter, vi känner av konkurrensen och måste hela tiden ta nya tag.

Urvalet till Miljöbästa bil 2010 sker i två steg. Först gör Gröna Bilister en lista på alla de bilar som uppfyller organisationens hårda säkerhets- och miljökrav. Gröna Bilister går längre än regeringen med sin miljöfordonsdefinition, och utesluter de sämsta miljöbilarna.

I nästa steg får fyra jurygrupper provköra bilarna på listan. Jurygrupperna består av en grupp barnfamiljer, en grupp pensionärer, en grupp miljöchefer och en grupp motorjournalister. De respresenterar både olika användargrupper i samhället, och olika behov. Detta urval sker helt oberoende av varandra och utan inblandning från Gröna Bilister.

– Vi tycker det här är en formidabel bedrift. Att vinna fyra helt olika jurygruppers hjärta, som bedömer efter helt olika kriterier, gör bara en mästare, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister.

Topplistan, när Gröna Bilister summerat jurygruppernas poäng, hade Volkswagen Passat 1,4 TSI Ecofuel på första plats, Volkswagen Touran TSI Ecofuel på andra, och tre bilar på delad tredjeplats (BMW 320 D, Saab 9.3 samt Ford Focus FFV).

För ytterligare information, kontakta
Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister
Tfn: 0708 173 808
E-post: jakob.lagercrantz@gronamobilister.se

Cecilia Carlqvist, VD för Gröna Bilister
Tfn: 070- 271 35 17
E-post: cecilia.carlqvist@gronamobilister.se

Foto på Jakob Lagercrantz och Cecilia Carlqvist (fritt för publicering) rekvireras från vår hemsida, www.gronamobilister.se/press