Sveriges effektivaste gröna motororganisation har nya styrelsemedlemmar

23/4: Sveriges effektivaste gröna motororganisation har nya styrelsemedlemmar

Gröna Bilister fick i helgen en ny styrelse, som förstärker styrelsens bredd i ålder, kön, geografisk spridning och kompetens. Till styrelsen knyts en tidigare chef för SIKA och Rikstrafiken, en hållbarhetskonsult och tidigare medarbetare på Vägverket, en person som just gjort ett specialarbete att restaurera en elbil, en sångerska och moderator och en energikommunikatör.

– Bredden i vår styrelse ger oss ännu större möjligheter att arbeta för en hållbar bilism, och ett hållbart resande, kommenterar Jakob Lagercrantz, omvald ordförande i Gröna Bilister.

Kjell Dahlström, med ett förflutet både som chef för SIKA och Rikstrafiken, är en av de nya styrelseledamöterna.

 – Gröna Bilisters målmedvetna arbete tilltalar mig, säger Kjell. Jag är imponerad av vad organisationen uppnår, och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter. Jag vill bland annat bredda organisationens arbete med andra transportslag som komplement till bilen.

Under året kommer Gröna Bilister driva frågan om att få fram en nationell, tydlig och strängare miljöbilsdefinition. Organisationen ska lyfta fram de komplement som finns för bilen som till exempel kollektivtrafik, gång och cykel.

Samhället börjar svänga bort från det ensidiga beroendet av bilen, avslutar Jakob Lagercrantz. Vi skall vara med på den resan, och granska, kommentera och driva konstruktiva utvecklingsprojekt.

Nya ledamöter i Gröna Bilisters styrelse är:
Kjell Dahlström fd generaldirektör för SIKA, Uppsala,
Sara Boije af Gennäs, projektledare och kommunikatör på Chalmers Energicentrum i Göteborg
Karin Klingenstierna, moderator och konferencier, Västra Frölunda
Jarl Hammarqvist, koordinator för hållbar utveckling för hela WSP-Sverige, tidigare medarbetare på Trafikverket, Gagnef
Caroline Magnusson, studerande och elbilsförare, Täby

Omvalda till ytterligare en verksamhetsperiod är ordföranden Jakob Lagercrantz från Alingsås, Christoffer Widegren från Stora Höga, Martin Prieto Beaulieu från Älvsjö och Jonas Lööf från Växjö.