Team Biogas får Gröna Bilisters pris Grönt Föredöme

26/9: Team Biogas får Gröna Bilisters pris Grönt Föredöme

Team Biogas säkrade i helgen stalltiteln i STCC, och tog andraplatsen i förarmästerskapet. Gröna Bilister tilldelar nu Team Biogas utmärkelsen Grönt Föredöme för sitt mycket viktiga arbetet för biogasen som drivmedel.

– Biogas är det miljö- och klimatmässigt bästaa bränslet på marknaden, men det har haft en lite tråkig image. Det har Team Biogas under de gångna tre åren ändrat på, krönt med en välförtjänt teamseger i helgen. Det är självklart för oss att tilldela dem Grönt Föredöme, och vi hoppas att de ska fortsätta att inspirera tusentals förare att välja biogas för sin bil, säger Martin Prieto Beaulieu, ansvarig för Grönt Föredöme i Gröna Bilisters styrelse.

Bakom Team Biogas står E.On, Lantmännen och Volkswagen, som alla förbundit sig att tävla de tre säsonger som just avslutats.

– Vi hoppas förstås att de vill fortsätta biogasens segertåg, på racerbanan och i samhället i stort, säger Martin Prieto Beaulieu.

Gröna Bilisters motivering lyder: ”Team Biogas tilldelas utmärkelsen Grönt Föredöme 2011 för att under tre säsonger av STCC ha lyft fram biogasen som fordonsbränsle, krönt med teamsegern i år. Satsningen på racingbanan har kombinerats med omfattande informationsverksamhet om biogasen, som fått en mycket mer dynamisk profil i Sverige tack vare dem.”

För ytterligare information: Kontakta Martin Prieto Beaulieu 0702-132 055. Gröna Bilisters kansli når du på 018-320 220.