Trängselbilaga från Gröna Bilister ska övertyga osäkra

14/9: Trängselbilaga från Gröna Bilister ska övertyga osäkra bilister

På lördag, dagen innan folkomröstningen om trängselavgifter, får alla Svenska Dagbladets 325 000 läsare i Storstockholm Gröna Bilisters faktaspäckade trängselbilaga. Syftet är att övertyga bilister om trängselavgifternas fördel.

– Trängselavgifter är bra för oss bilister. Det blir lättare att ställa bilen när mer pengar investeras i snabb och bekväm kollektivtrafik med hög turtäthet och när vi måste ta bilen kommer vi snabbare fram, säger Martin Prieto, projektledare för Gröna Bilisters trängselbilaga.

Den stora, gammaldags bilistorganisationen Motormännen har arbetat aktivt för ett nej till trängselavgifterna. Gröna Bilister har under hela kampanjtiden argumenterat för att ansvarstagande bilister röstar ja i folkomröstningen, och avslutar sin kampanj med en trängselbilaga till Svenska Dagbladets alla läsare i Storstockholm, totalt 325 000.
 
– Vi har gett ut bilagor tillsammans med Svenskan tidigare och funnit att vi når ansvarstagande bilister bra här. Vi bedömer också att det hos Svenskans läsare finns många osäkra väljare som kan ha nytta av vår sista-minuten-argumentation, säger Martin Prieto.

Bilagan är på sexton sidor, med bl.a. ett är-du-för-eller-emot-test, en granskning av ja-sidans löften om avgifterna och Gröna Bilisters fem punkter för bättre trängselavgifter i framtiden. Bland annonsörerna återfinns såväl politiska partier som bilföretag och bensinbolag med tydlig miljöprofil.

– Allt fler vill annonsera hos oss, men vi släpper inte igenom vilka annonser som helst. Bilföretag och hyrfirmor får bara annonsera sina miljöbilar, bensinbolagen bara förnybara drivmedel och andra produkter ska klara strikta miljömärkningar eller uppfylla höga miljöstandarder för att komma i fråga. Vi har sagt nej till flera annonser, säger Martin Prieto.

För ytterligare information, kontakta Martin Prieto, 070-213 20 55.