Vätternrundan med biogas: Gröna Bilister positiva

15/6: Vätternrundan med biogas: Gröna Bilister positiva

Vätternrundan använder i år biogasbilar för sina transporter. Därmed minskar klimatpåverkan från arrangörernas bilresor med cirka 90 procent. Gröna Bilister är starkt positiva till satsningen, som kommer att framhållas som positivt exempel för andra arrangemang.

–  17 000 personer cyklar runt Vättern i en gigantisk hyllning till miljövänliga transporter. Klart att arrangörerna också ska resa miljö- och klimatvänligt, och biogasen är det klimatbästa bränslet vi har på marknaden. Vätternrundan gör alltså helt rätt!, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister.

Gröna Bilister ser mycket positivt på den snabba förändringen och gratulerar både Vätternrundan och samarbetspartnern Håll Sverige Rent till ett miljöarbete som inspirerar och utmanar andra arrangörer att byta ut den gammaldags bensinbilen i sina arrangemang. Organisationen har tidigare kritiserat bl.a. Vasaloppet för bristande miljöhänsyn, men ser nu att alltfler arrangemang har ett vettigt miljötänk där bilresor minskas och bränsle byts från fossilt till förnybart.

– Lokalt producerad biogas minskar varje bils bidrag till växthuseffekten med uppemot 90 procent. Att byta till biogas är ett enkelt sätt att göra en stor miljöinsats utan att göra någon uppoffring. Dessutom tjänar man två-tre kronor milen på att köra på biogas, så gassatsningen är bra för både miljön och plånboken.

För ytterligare information: Kontakta Gröna Bilisters Mattias Goldmann, 070-309 00 45.

Gröna Bilisters granskningar av landets kommuner ur miljöbilsperspektiv