Volkswagen Touran barnfamiljernas val i Miljöbästa bil 2010

3/6: Volkswagen Touran barnfamiljernas val i Miljöbästa bil 2010

Det blev gasbilen Volkswagen Touran TSI Ecofue som segrade när en jury av barnfamiljer granskade bilar utvalda av Gröna Bilister.

– Barnfamiljerna är krävande bilköpare. De vill ha säkra och praktiska bilar, som klarar allt från småbarn till tonåringar. Det är ett stort nöja att se dem arbete, med barnvagnar och sitsar som lyfts in och ut i bilar i timmar, kommenterar Jakob Lagercrantz ordförande i Gröna Bilister.

Urvalet skedde på STCC banan i Göteborg, där jurygrupperna fick testa de olika bilarna under en eftermiddag den 1a juni.

Urvalet till Miljöbästa bil 2010 sker i två steg. Först gör Gröna Bilister en lista på alla de bilar som uppfyller organisationens hårda säkerhets- och miljökrav, Gröna Bilister går längre än regeringen med sin miljöfordonsdefinition, och utesluter de sämsta miljöbilarna.

I nästa steg får fyra jurygrupper provköra bilarna på listan. Jurygrupperna består av en grupp barnfamiljer, en grupp pensionärer, en grupp miljöchefer och en grupp motorjournalister. De respresenterar både olika användargrupper i samhället, och olika behov. Detta urval sker helt oberoende av varandra och utan inblandning från Gröna Bilister.

Barnfamiljerna anger som övergripande urvalskriterium:
VW Touran TSI 150 EcoFuel CNG har en välplanerad interiör med avställningsytor, mugghållare och eluttag. VW har tänkt på det mesta för passagerare men ger ändå körglädje. Bilen har ett stort kupéutrymme men ändå en känsla av att det är en liten bil att köra, med egenskaper som exempelvis följsamhet med hög komfort. Att det finns två extrasäten är ett klart plus.

I barnfamiljsjuryn ingick:

Per-Olof och Lotta Arnäs, Åsa
Stefan Lindh, Billdal
Fredric Widehill, Olofstorp
Åsa Svensson och Daniel Carlberg, Göteborg

Barnfamiljsjuryns andra val var årets totalvinnare VW Passat TSI EcoFuel, och deras tredje val var Ford S-Max 2,0 FFV.

Mer information finns på Gröna Bilisters hemsida, www.gronamobilister.se/miljobastabilar