Omställning från fysisk till digital konferens på en och en halv arbetsdag – gott exempel på samverkan i virustider

Just nu pågår Gröna Bilisters konferens Mobilitet & Beteende 2020. Syftet är att finna vägar till hållbara transporter genom beteendeförändringar. Tack vare samarbetet med Energikontoren Sveriges projekt REDI lyckades vi själva ändra beteende på en arbetsdag: vi gjorde konferensen digital för att minska risken för smittspridning.

Den 16-17 mars var Gröna Bilisters konferens Mobilitet & Beteende 2020 planerad att genomföras i Jönköping. Tack vare medarrangören Energikontoren Sveriges projekt REDI – resfria digitala möten inom offentlig sektor – som stöttar kommuner och regioner med resfria digitala möten, så har arrangörsgruppen för konferensen kunnat ställa om från en fysisk lunch-till-lunch-konferens till en helt digital konferens på bara en och en halv arbetsdag.

REDIs projektgrupp har tränat på att hålla digitala möten och webbinarier och har en beredskap för att snabbt ställa om, vilket nu nyttjas för att genomföra konferensen även i virustider. Möten och nätverkande är viktigt, men behöver inte alltid ske fysiskt, men det behövs precis som inom idrotten övning för att våga och bli bra. I framtiden spår vi att digitala konferenser kommer bli vanligare, både för att spara klimat, pengar och tid.Mer tid för genomförande och mindre tid på onödiga möten och resor.

Alla är välkomna att delta i konferensen den 17 mars

Gröna Bilister öppnar nu upp konferensens andra dag för alla som är intresserade. Detaljerat program hittar ni här.

Tid: 08:15, Tech-check och inloggning

För att delta på session Smarta, hållbara och kombinerade mobilitetstjänster, klicka: https://zoom.us/j/3513983365

För att delta på session Beteendeförändring, klicka: https://zoom.us/my/remm.meeting 

Läs mer

Konferensens hemsida hos Gröna Bilister.

Projektet REDI beskrivs på re-di.se. Det är finansierat av Energimyndigheten och pågår till oktober 2020. Energikontoren Sverige jobbar för en fortsättning. Inte minst i dessa virustider har vi sett hur stort behovet är att kunna arbeta och mötas digitalt.