Gröna Bilister deltar i tävlingen som redan är avgjord – Klimatet vinner!

19/9: Gröna Bilister deltar i tävlingen som redan är avgjord – Klimatet vinner!

I helgen anordnas Öresund Electric Car Rally för femte året i rad – en viktig manifestation för elbilens frammarsch och en tävling som går ut på att köra så energisnålt som möjligt mellan Köpenhamn-Helsingborg och vidare till Malmö

Intresset är stort och lockar i år 63 tävlande ekipage, 13 bilmärken och 20 bilmodeller varav endast tre bilar är laddhybrider.

Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant deltar tillsammans med Liridona Sopjani, PHD-forskare och samarbetspartner i forskningsprojektet KTH Mobility Pool – lätta elfordon i ny pool-tjänst. Teamet har startplats nr 1 och deltar med en Renault Zoe. Med i startfältet är även Gröna Bilisters elbilskunnige Gordon Strömfelt som deltar med sin Nissan Leaf.

-Vi är lika laddade som vår Renault Zoe säger Johanna Grant skämtsamt. Alla deltagares medverkan skapar en unik uppvisning av den senaste tekniken och visar att elbilen är här och att den fungerar.

Huvudman för arrangemanget är Öresundskommittén som tillsammans med en rad företag, kommuner och organisationer syftar till att bidra till den viktiga omställningen att lämna de fossila hjulspåret till förmån för förnybar el.

-Även om vi siktar på vinst är den främsta vinnaren i tävlingen självklart klimatet som genom denna push för smartare och renare bilism påskyndar den omställning som är pressande, säger Johanna Grant.