Mobilitet och Beteende 2020

Från siffror till handling – så når vi en hållbar mobilitet 2030. Anmäl dig senast 13 mars och säkra din plats till Mobilitet & Beteende 2020!

OBS! På grund av coronaviruset genomförs Mobilitet & Beteende som en digital konferens. Läs den senaste informationen här.

Den snabba omställningen till digital konferens uppmärksammades i SR P1 Morgon, där Gröna Bilisters konferensgeneral Jesper Johansson medverkade. Läs också artikel i Miljö & Utveckling.

Läs Gröna Bilisters riktlinjer för konferensen med anledning av coronaviruset

Filmer och presentationer från konferensen: se här

Den årliga konferensen Mobilitet & Beteende är Sveriges viktigaste mötesplats för hållbar mobilitet. I år kör vi konferensen under två dagar, från lunch till lunch, samt firar 5-årsjubileum med en middag som är perfekt för nätverkande.

Måndag 16 mars kommer vi att få höra Dani Alsina från stadsrådet i Barcelona, som berättar om hur de lyckats ge innerstaden tillbaka till fotgängarna genom att skapa ”super blocks”, och vilka planer staden har inför framtiden.

Vi kommer också att få höra hur man lyckas med beteendeförändringsarbete. Susanna Elfors berättar om de ändrade resemönster som flygskam och tågskryt faktiskt gett upphov till. Per Östborn berättar om vad statistiken säger om vårt bilberoende. Dagen avslutas med ett djupare samtal i kvällssoffan där vi identifierar vad vi behöver göra och hur vi ska göra det. Efter detta så nätverkar vi alla på en gemensam middag med en efterföljande salsakurs, som leds av Therese Silvander.

Tisdag 17 mars kommer vi att djupdyka i två separata sessioner:

• Beteendeförändring
• Smarta, hållbara och kombinerade mobilitetstjänster

Under förmiddagen kommer vi även att ha en längre period inriktad mot nätverkande med ett ”presentationstorg” där du som vill kan berätta om dina erfarenheter/projekt på tre minuter. Tycker du att detta låter intressant så kontakta jesper.johansson@gronamobilister.se.

Ladda ned programmet här, eller kolla längst ned på denna sida. Programmet uppdateras löpande.

Anmäl dig här och säkra din plats! Sista anmälningsdag 11 mars.

Vill du ställa ut på konferensen? Vi erbjuder plats för 1-2 roll-ups samt ett ståbord. I priset ingår en deltagarbiljett för båda dagarna och middagen. Kostnad 7 500 kr ex moms. Kontaktperson Karin Bagge, karin.bagge@gronamobilister.se, 072-566 68 77.

Mobilitet & Beteende 2020 arrangeras i Jönköping på Elite Stora hotellet. 

 
Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand. Här kan du njuta av stadspuls, strandliv och naturupplevelser. Stadskärnan består av mysiga gränder och kanaler som öppnar sig mot tre sjöar. I det gamla brukssamhället Huskvarna, öster om Jönköping, finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka.

Jönköping med sin internationella högskola och runt 140 000 invånare vibrerar av liv året runt. Mitt i centrala Jönköping vid Munksjöns nordöstra strand ligger Atollen. Här hittar du restauranger, caféer och butiker och under sommartid sjuder det av aktiviteter på och runt sjön.

Piren är ett av Jönköpings vattenhål, en plats för mat, mingel eller bara en glass i solen på Sveriges kanske längsta parksoffa. Från Piren sträcker sig strand-promenaden, ett stråk med en flera kilometer lång sandstrand längs Vättens kristallklara vatten där du med fördel kan ta en promenad till kongress-anläggningen. För naturälskare och botaniker är regionen ett paradis med naturreservat, härliga vyer och en av Sveriges största ekskogar. Vandringsleder och charmiga landsvägar att cykla utmed finns det gott om i Jönköping. Intresset för mat är stort i staden och här hittar du en uppsjö av restauranger och caféer med olika nischer. Jönköping är en stad där både stadsliv och naturliv finns precis runt hörnet.

  

Mobilitet och Beteende 2020