Atea är årets Gröna Föredöme!

23/4: Atea är årets Gröna Föredöme!

It-företaget Atea tilldelas Gröna Bilisters utmärkelse Grönt Föredöme 2016, ett pris som vill uppmärksamma ett företag eller en organisation som stått ut från mängden i sitt hållbarhetsarbete kring transporter och mobilitet.

Andreas Rydell, chef för kvalitet och miljö på Atea, tog emot utmärkelsen, Grönt Föredöme 2016 av Johanna Grant, Ordförande Gröna Bilister. Foto: Gröna Bilister

Motiveringen från Gröna Bilisters styrelse lyder:        

Atea erhåller Gröna Bilisters pris Grönt Föredöme 2016 för sitt ihärdiga arbete med att minska de egna CO2-utsläppen från sina tjänsteresor. Företaget har inom projektet Kista Commute legat i framkant genom att sätta ambitiösa utsläppsmål och 2014 överträffades målet om en 20 procentig minskning sedan starten 2012. Nu sätter Atea nya mål. Till år 2020 ska koldioxidutsläppen halveras, vilket är branschens tuffaste klimatmål. Som framstående It-företag med hållbar ledartröja har Atea agerat föredömligt och därmed även inspirerat andra företag att minska sina koldioxidutsläpp.

Konkreta åtgärder som Atea genomfört är exempelvis fria SL-biljetter till sina anställda för resor i tjänsten, införandet av obligatorisk utbildning i ”ecodriving”, tuffare tjänstebilpolicy och reservation av de bästa parkeringsplatserna för elbilar/elhybrider.

– I år ville vi uppmärksamma arbetsgivarsidan där det finns en stor potential att hjälpa sina anställda att resa mer klimatsmart och minska utsläppen från tjänsteresor. Ateas satsningar visar att det går och att hållbarhetsarbetet dessutom skapar affärsnytta säger Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister.

Andreas Rydell, chef för kvalitet och miljö på Atea, tog på fredagen emot utmärkelsen.

– Det är verkligen superhedrande att vårt arbete uppmärksammas och att vi får ta emot detta pris! Det är en bekräftelse på att vi gör bra saker och det sporrar oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete säger Andreas Rydell.