Konvertera Mera

Det är kanon att många nya fordon är exempelvis elfordon vilket minskar klimatutsläpp i trafiken. Men vi kan inte blunda för att det fortfarande säljs många bensin och diesel bilar sen framförallt kan vi inte blunda för att vi har MÅNGA bensin och diesel bilar på vägarna som inte ska skrotas i förtid. Gröna Mobilister anordnade tillsammans med 2030 Sekretariatet ett webinarium på temat att konvertera fordon till el, etanol eller biogas. Det var ett välbesökt webinarium med många kloka experter, däribland vår egen ordförande Jesper Johansson. Jesper konkretiserade i tre punkter vad som är viktigt framöver:
1. Efterkonverteringsstöd
2. Långsiktiga riktlinjer för bränsletillverkare
3. Konsumentinformation

Det är få som har koll på efterkonvertering av fordon och ännu färre vet nog hur den skulle gå till väga för att genomföra en efterkonvertering. Hanna på Autoexperten hängde på och menade att de som genomför efterkonvertering behöver tydligare regelverk för vad som gäller. Rent tekniskt är det enkelt att efterkonvertera men juridiskt är det knöligare och där behövs insatser från politiken. När väl det är på plats lovar dom på Autoexperten att dom ska hjälpa oss på Gröna Mobilister att basunera ut ordet om hur bra efterkonvertering är.

Vill du se webinariumet nu i efterhand då hittar du länken här.

Finns det något annat ämne som vi behöver samla experter kring för att göra det enklare att vara en Gröna Mobilister? Tipsa oss på info@gronamobilister.se