Gröna Bilister: Bygg vätgasmack till bränslecellsbilarna, Malmö!

Malmö stad får snart Sveriges första bränslecellsbilar och utlovar en vätgasmack inom kort. Gröna Bilister ser det som en grundförutsättning för bränslecellsbilarna, som till en början måste tankas i Köpenhamn.

– Vätgas tillverkad av förnybar energi är en utmärkt energibärare för fordon, och därför är vi positiva till att att Region Skåne och Malmö stad satsar på bränslecellsbilar. Med enbart vattenånga ur avgasröret är det en klart intressant teknik, säger Mattias Goldmann, Gröna Bilister.
Malmö stad, Region Skåne och flera andra planerar en satsning på totalt 15 miljoner kronor för bl.a. en vätgasmack. Gröna Bilister ser det som en självklarhet när man nu satsat på bilarna.
– Bränslecellsbilarna är förstås till begränsad nytta så länge de måste tankas i Köpenhamn, och då är en större omställning närmast otänkbar. Med ett par bilar och en mack kan staden och regionen lära sig om tekniken, vilket hela Sverige kan ha glädje av framöver, säger Mattias.
Bränslecellsbilen är en Hyundai ix35, som ska tillverkas i 1000 ex till år 2015.
– Hyundai är först ut att erbjuda bränslecellsbilar på en näranog normal marknad, även om volymerna förstås är små till en början. Det är roligt att två av dessa bilar hamnar i Skåne.