Tesla Model 3 vinner Miljöbästa Bil 2024

Gröna Mobilister har återigen utsett Miljöbästa Bil och återigen (samma som förra året) är det Tesla Model 3 som vinner. Årets juryn hade en gedigen bredd genom:
Mattias Goldmann
Eva Sunnerstedt
Alrik Söderlind
Astrid Linder
Per Gyllenspetz
Styrelsen i Gröna Mobilister


Juryn fick ett underlag med 26 Miljöbra bilar där tävlingsledningen beaktade LCA, säkerhet och ekonomi för att nämna några delar. Under oktober månad skulle sedan juryn individuellt ge betyg till minst 5 av dessa och totalt dela ut 25 poäng. Här kan du läsa mer om tävlingen.

”Det är alltid roligt att dela ut priser och Gröna Mobilisters mest prestigefyllda diplom är definitivt Miljöbästa Bil. Tävlingsledningen vill rikta stort tack till jurymedlemmarna och kan konstatera att de var tämligen överens i år. När priset delas ut i år pågår en arbetsrättslig konflikt mellan Tesla Sverige och flera fackförbund. Juryn har dels bedömt bilarna innan konflikten startade och dels är det inget bedömningskriterie som hade påverkat bedömningen. Tävlingsledningen och juryn är därför noga med att poängtera att vi har utsett Miljöbästa Bil 2024 och sett till Tesla Model 3 som bil är den Miljöbäst!” – Victor Bärring, tävlingsledare för Miljöbästa Bil 2024.

Slutresultat (topp 3)

Tesla Model 3 : 39 poäng
MG M4: 20 poäng 
Volkswagen ID.3 / Cupra Born : 17*
HELA LISTAN MED SLUTRESULTAT

Diplomet delades ut idag den 2 december på eCar Expo i Göteborg genom Victor Bärring, tävlingsledare och Per Gyllenspetz, jurymedlem.

* Volkswagen ID.3 och Cupra Born beslutades tävla som ett fordon då de är så lika varandra på många vis hade de annars riskerat att konkurrera på ett nästa slumpartat vis.