Gordon Strömfelt blir ny projektledare för Nollzon

24/9: Gordon Strömfelt blir ny projektledare för Nollzon

Nollzon har idag drygt 85 000 anslutna anställda och över 10 000 000 hotell och evenemangsgäster per år. Nu tar Gordon Strömfelt över rollen som projektledare för den ideella organisationen Nollzon som framgångsrikt ökat efterfrågan på elbilstaxi. 

Foto: Evelina Strömfelt
”Tyst och ren trafik nu” är parollen som Nollzon har använts sig av sedan start och målet är att skapa en verklig efterfrågan på elbilstaxi idag. Hittills har organisationen letts av Roland Elander som också var med då Nollzon grundades 2015.
– Vi har kommit en bra bit på vägen för att skapa just tyst och ren trafik nu. Tanken är den samma nu som från början, att vara en samlande kraft för näringslivet för att skapa en stor efterfrågan på elbilstaxi. På så sätt uppmuntrar vi taxibolagen att investera i gröna alternativ och där tycker jag att vi kommit långt, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation
Nollzon har visat att det finns många som vill ha en snabbare grön omställning i taxibranschen och utmaningarna i framtiden ligger framförallt i att skapa rätt förutsättningar för att taxibranschen ska kunna ställa om.
– Det känns hoppfullt att vi har så många anslutna till projektet och att vi har så tunga grundare med som Vattenfall, ABB, IBM och Gröna bilister. Det utgör en stabil grund för att göra förändring på riktigt och där tror jag att Gordon kommer lyckas bra, säger Roland Elander.
Det finns många nya spännande vägar att gå för Nollzon. Bland annat har andra länder visat intresserade och det finns även planer på att flerbostadshus ska kunna ansluta sig.
– Jag tar över i ett väldigt spännande skede av Nollzon. Det är många företag och organisationer anslutna idag och Nollzon är på gång i fler orter i Sverige. Jag tror att vi har en enorm chans att göra skillnad på riktigt och det ska bli otroligt kul att driva på den processen, säger Gordon Strömfelt, nybliven projektledare för Nollzon.
            
Gordon Strömfelt är fordonsingenjör i botten som sedan 2008 arbetat med utveckling av elfordon och laddinfrastruktur. Gordon sitter även i styrelsen för den ideella organisationen Gröna Bilister där han ansvarar för frågor kring elbilar och laddning.
Nollzon är en ideell förening grundad av Vattenfall, IBM, Gröna Bilister, ABB och Sustainable Innovation, som också är kansli för Nollzon.